Onderwijsbegeleiding op maat

Bijles en studiebegeleiding bij Pedagogisch Advies Centrum ZH

Het bijles- en studiecentrum van Den Haag en omstreken

Wij bieden in de regio groot Den Haag ondersteuning aan op de volgende gebieden: bijles, studiebegeleiding, inburgering en trainingen. De bijles en huiswerkbegeleiding worden thuis bij de leerlingen aangeboden. Daardoor hoeft u voor de bijles en huiswerkbegeleiding niet meer weg. Dit scheelt natuurlijk erg veel tijd en extra kosten. De bijles wordt veelal aangeboden op maandag t/m zaterdag. Ditzelfde geldt voor de huiswerkbegeleiding. Tegen extra kosten is het mogelijk om soms op zondag les te krijgen. Ook is het mogelijk bijles en studiebegeleiding aan te vragen voor volwassenen die pas in Nederland zijn of mensen die met hogere opleidingen bezig zijn. De bijles aan basisschoolleerlingen wordt gegeven op hoog niveau, waardoor kinderen meer kans hebben om na de bijles periode naar havo of vwo te kunnen gaan. Dit is natuurlijk geen garantie. We zijn als bijles centrum afhankelijk van het niveau van het kind, de bereidheid van ouders om te helpen en het huiswerkgedrag. Wilt u meer weten over de bijles en de huiswerkbegeleiding dan raden we u aan om contact met ons op te nemen via nummer 06 29526939. Omdat we natuurlijk veel bezig zijn met de bijles en onze andere activiteiten, kan het gebeuren dat we niet opnemen. Spreek in dit geval een berichtje in en dan bellen we zo snel mogelijk terug om u informatie te geven. Ook kunt u voor de bijles en huiswerkbegeleiding een mail sturen naar info@bijlesdenhaag.com

Hieronder geven we een overzicht:

  • Bijles aan basisschoolkinderen: we bieden hierbij bijles aan met door onszelf ontworpen werkboekjes. Hierbij worden alle onderdelen behandeld, die belangrijk zijn voor kinderen van groep 3 tot en met 8. Ook wordt in de bijles gebruik gemaakt van extra hulpmiddelen, zoals cito-trainers, oefeningen met de NIO of andere IQ tests. Verder beschikken wij over verschillende andere methoden om te zorgen dat de bijles van hoog niveau blijft. Onze medewerkers zijn goed geschoold en worden getraind om te kunnen werken met onze methoden en werkwijze om volwaardig met de bijles om te kunnen gaan. Daardoor kunnen we stellen dat onze werkwijze met de bijles van uitmuntende kwaliteit is en veel kansen voor uw kind(eren) biedt.
  • Bijles in groepen bij u aan huis: het is voor veel mensen erg duur om hun kinderen bijles te geven. Daardoor bieden wij ook de mogelijkheid aan om ons in te huren voor groepjes kinderen. De kosten per kind zijn in de bijles dan een stuk lager en dus ook betaalbaarder. In de meeste gevallen werken we in de bijles met groepjes van circa 4 kinderen. U kunt dus zelf een groepje kinderen verzamelen met vriendjes of familieleden.Het is niet mogelijk om basisschoolkinderen en kinderen van het voortgezet onderwijs door elkaar heen te plaatsen. Dat is organisatorisch erg lastig. U kunt hiervoor contact met ons opnemen. Wij geven u graag informatie over de bijles aan groepjes. Hierdoor maken wij de bijles betaalbaar voor mensen die minder geld te besteden hebben.
  • Bijles aan groepen in buurthuizen: omdat wij een erkend bijles- en studiecentrum zijn, kunnen we ook ruimtes in wijkcentra afhuren. Daardoor is het zelfs mogelijk om in groepjes van maximaal 10 kinderen bijles te geven. Geregeld bieden wij deze mogelijkheid. In dit geval kunnen we wel verschillende groepen door elkaar heen doen. We kunnen dan dus bijles geven aan kinderen van de basisschool en tegelijk aan kinderen van het voortgezet onderwijs.
  • Bijles op basisscholen: steeds vaker maken scholen gebruik van externe bureaus. Ook PACzh kan hierbij ondersteunen en bijles bij u op school aanbieden. Dit kan in de weekenden of na schooltijd, maar eventueel zelfs tijdens schooltijd. We bieden de bijles aan in groepen van minimaal 10 kinderen. Ook in deze bijles wordt gebruik gemaakt van onze eigen methoden, maar we staan natuurlijk altijd open voor adviezen als kinderen bepaalde ondersteuning nodig hebben. Veel scholen vinden het ook belangrijk dat bepaalde zaken uit hun eigen leerboeken aan bod komen. Voor de bijles op scholen kunt u ook contact met ons opnemen op het onderstaande nummer.
  • Huiswerkbegeleiding voor leerlingen van het voortgezet onderwijs: naast de bijles bieden we ook ondersteuning aan kinderen van de onderbouw en de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. In principe kan iedere leerkracht in de onderbouw bij alle vakken ondersteuning geven. Daardoor zijn ze zeer allround. In de bovenbouw bieden we per vak gespecialiseerde mensen aan. In tegenstelling tot de bijles werken we niet met eigen materialen, maar richten we ons specifiek op de methoden van de school. Wel is het mogelijk om nog extra bijles te krijgen als er bepaalde vaardigheden van de basisschool ontbreken. U kunt dan denken aan bijles in de vakanties om bepaalde zaken bij te spijkeren.
  • Studiebegeleiding en bijles voor volwassenen: afhankelijk van het niveau kunnen we ondersteuning bieden op gebied van bijles en huiswerkbegeleiding. Dit kan gaan om volwassen educatie op gebied van het Voortgezet Onderwijs of mensen die op HBO niveau studeren. Ook is het mogelijk dat we ondersteunen bij scripties en verslagen.
  • Begeleiding bij het Inburgeringstraject en Staatsexamen. Afhankelijk van opleiding en wensen bieden wij ondersteuning bij de inburgeringscursus of de staatsexamen NT2. Voor een MBO opleiding heeft u staatsexamen NT2 op B1 niveau nodig. Voor een HBO of WO opleiding heeft u het staatsexamen NT2 op B2 niveau nodig. We raden u aan om voor informatie over eventuele opleidingen contact met ons op te nemen. Wij kunnen u of uw cliĆ«nt dan informatie bieden en aangeven wat wij kunnen doen om te ondersteunen.
  • Trainingen: oudertraining, ontspanningstraining en sociale vaardigheidstraining voor kinderen: voor informatie hierover, raden wij u aan om ons te bellen of te mailen. Dan bieden wij u alle informatie over de mogelijkheden.
  • Telefonisch of mail contact

Voor meer informatie over onze diensten, kunt u altijd contact opnemen per email Bijlescentrum Den Haag of telefonisch 06 29526939

We willen u dan graag van dienst zijn